GDPR

Informačná povinnosť Rodičia škole SPŠ elektrotechnická,
Hálova 16
Pri spracúvaní osobných údajov úradom ste dotknutou osobou, t. j. osobou o ktorej sú spracúvané osobné údaje, ktoré sa jej týkajú.
Zásady ochrany osobných údajov Vaše osobné údaje budú uchovávané bezpečne, v súlade s nariadením GDPR
a zákona č. 18/2018 a len po dobu nevyhnutnú na splnenie účelu spracúvania. Prístup k Vašim osobným údajom budú mať výlučne osoby poverené prevádzkovateľom na spracúvanie osobných údajov, ktoré ich spracúvajú na základe pokynov prevádzkovateľa, v súlade s bezpečnostnou politikou prevádzkovateľa. Na základe čoho budú Vaše údaje spracúvané? Vaše osobné údaje budú spracúvané na základe osobitných právnych predpisov a
účelov, ktoré sú stanovené prevádzkovateľom. Tieto sú jednotlivo uvedené v Informácií o účeloch spracúvania.
Budú Vaše osobné údaje poskytnuté mimo Európskej únie?
Prenos osobných údajov do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácie sa neuskutočňuje.
Ako dlho budú Vaše osobné údaje uchovávane?
Na uchovávanie osobných údajov, ktoré o Vás spracúvame sa vzťahuje zákon č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach v spojení s Registratúrnym plánom úradu, ktorý schvaľuje Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky.
Aké máte práva?
Odvolať súhlas – v prípadoch, kedy Vaše osobné údaje spracúvame na základe Vášho súhlasu, máte právo tento súhlas kedykoľvek odvolať. Súhlas môžete odvolať elektronicky, na adrese zodpovednej osoby, písomne, oznámením o odvolaní súhlasu alebo osobne v úrade. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov, ktoré sme na jeho základe o Vás spracúvali. Právo na prístup – máte právo na poskytnutie kópie osobných údajov, ktoré o Vás máme k dispozícii, ako aj na informácie o tom, ako Vaše osobné údaje používame. Vo väčšine prípadov Vám budú Vaše osobné údaje poskytnuté v písomnej listinnej forme, pokiaľ nepožadujete iný spôsob ich poskytnutia. Ak ste o poskytnutie týchto  informácií požiadali elektronickými prostriedkami, budú Vám poskytnuté
elektronicky, ak to bude technicky možné.
Právo na opravu – prijímame primerané opatrenia, aby sme zabezpečili presnosť,
úplnosť a aktuálnosť informácií, ktoré o Vás máme k dispozícii. Ak si myslíte, že
údaje, ktorými disponujeme sú nepresné, neúplné alebo neaktuálne, prosím, neváhajte
nás požiadať, aby sme tieto informácie upravili, aktualizovali alebo doplnili.
Právo na výmaz (na zabudnutie) – máte právo nás požiadať o vymazanie Vašich
osobných údajov, napríklad v prípade, ak osobné údaje, ktoré sme o Vás získali, už
viac nie sú potrebné na naplnenie pôvodného účelu spracúvania. Vaše právo je však
potrebné posúdiť z pohľadu všetkých relevantných okolností. Napríklad, môžeme
mať určité právne a regulačné povinnosti, čo znamená, že nebudeme môcť Vašej
žiadosti vyhovieť.
Právo na obmedzenie spracúvania – za určitých okolností ste oprávnený nás
požiadať, aby sme prestali používať Vaše osobné údaje. Ide napríklad o prípady, keď
si myslíte, že osobné údaje, ktoré o Vás máme, môžu byť nepresné alebo keď si
myslíte, že už Vaše osobné údaje nepotrebujeme využívať.
Právo na prenosnosť údajov – za určitých okolností máte právo požiadať nás o
prenos osobných údajov, ktoré ste nám poskytli, na inú tretiu stranu podľa Vášho
výberu. Právo na prenosnosť sa však týka len osobných údajov, ktoré sme od Vás
získali na základe súhlasu alebo na základe zmluvy, ktorej ste jednou zo zmluvných
strán.
Právo namietať – máte právo namietať voči spracúvaniu údajov, ktoré je založené na
našich legitímnych oprávnených záujmoch. V prípade, ak nemáme presvedčivý
legitímny oprávnený dôvod na spracúvanie a Vy podáte námietku, nebudeme Vaše
osobné údaje ďalej spracúvať.
Právo podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov – ak sa
domnievate, že Vaše osobné údaje spracúvane nespravodlivo alebo nezákonne,
môžete podať sťažnosť na dozorný orgán, ktorým je Úrad na ochranu osobných
údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27; tel. číslo: +421 /2/
3231 3214; mail: statny.dozor@pdp.gov.sk, https://dataprotection.gov.sk. V prípade
podania návrhu elektronickou formou je potrebné, aby spĺňal náležitosti podľa § 19
ods. 1 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok).